Taiwan (Formosa)

Taiwan dnes produkuje velmi kvalitní čaje svébytného charakteru. Často se jedná o svěží vysokohorské čaje 'gao shan cha' z centrálního horského pásu, zpravidla pevně rolované, jen lehce oxidované a mírně až středně pečené. Nebylo tomu ale vždy, až do doby vlády dynastie Qing se na Taiwanu vyráběl čaj spíše nevalné kvality. Ke změně došlo kolem roku 1865 kdy bylo z Číny dovezeno několik variet čajovníku spolu s metodami výroby oolongů z Fu-ťienu. Následoval postupný vývoj vlastních technik zpracování a šlechtění nových odrůd... [číst dál]


Dung Ding Supergrade

čerstvá sklizeň

Si Ji Chun

čerstvá sklizeň

Gao Shan Superior

čerstvá sklizeň

Jin Xuan Nai Xiang

čerstvá sklizeň

Dung Ding Special

čerstvá sklizeň

Ren Shen Superior

čerstvá sklizeň

A Li Shan Ruan Zhi

čerstvá sklizeň

Gui Hua

čerstvá sklizeň