Zelené

Svěží, čerstvý a povzbuzující - čerstvost je zásadní kvalitativní charakteristika zeleného čaje, poznáme ji podle svěží, čerstvé vůně a barvy listu. Vyrábí se v průběhu celého roku, ty nejlepší ale pochází z jarních a předjarních sklizní kdy raší první nejjemnější lístky. Zelené čaje jsou velmi rozmanité, produkují se z velkého množství kultivarů různorodými postupy ve všech čínských provincích které produkují čaj a najdeme mezi nimi mnoho proslavených čajů. U zeleného čaje neprobíhá prakticky žádná oxidace. Natrhané lístky je pro její zastavení třeba co nejrychleji zahřát, což se tradičně provádí v malých dávkách ručně na kovových pánvích případně vodní párou... [číst dál]


Lung Ching Shi Feng

čerstvá sklizeň

Yunnan Cui Ming

čerstvá sklizeň
organic

Pi Lo Chun

čerstvá sklizeň

An Ji Bai Cha

čerstvá sklizeň

Yunnan Zao Chun

čerstvá sklizeň

Meng Ding Yu Ye

novinka
čerstvá sklizeň

Li Jiang Mao Jian

čerstvá sklizeň
organic

Lu Luo

novinka
organic

Tai Ping Hou Kui

na cestě
čerstvá sklizeň

Meng Ding Si Bei Xiang

na cestě
čerstvá sklizeň

Lu Xue Ya

na cestě
čerstvá sklizeň
organic

Song Luo Ji Pin

novinka
na cestě
čerstvá sklizeň

Pi Lo Chun Ji Pin

na cestě
čerstvá sklizeň